+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

Zaštitnik građana u poseti Biblioteci povodom Dana ombudsmana

U sklopu obeležavanja Dana ombudsmana, Zaštitnik građana Zoran Pašalić posetio je Biblioteku „Vuk Karadžić“ gde je sa zamenicima i saradnicima stručne službe primao pritužbe građana Prijepolja. 

Na konferenciji za novinare koja je usledila posle razgovora sa građanima i predstavnicima lokalne samouprave, Zaštitnik građana je istakao da se građani najčešće žale na imovinsko pravne probleme, bez obzira iz kog su dela Srbije. Takođe, nezadovoljstvo iskazuju i zbog nedovoljno dobre uprave. Zbog loše ekonomske situacije u zemlji građani se žale i na to što nemaju posao i što nemaju rešeno stambeno pitanje. Ombudsman je naveo i da je do sada iz Prijepolja stiglo ukupno 125 pritužbi.

Biblioteka „Vuk Karadžić“ uspostavila je saradnju sa službom Zaštitnika građana 2011. godine, najpre kroz projekat „Elektronski pristup Zaštitniku građana“, a zatim od 2013. godine kroz inicijativu „Promocija ljudskih i manjinskih prava kroz intenzivniji kontakt Zaštitnika građana sa građanima“.
Građani Prijepolja imaju mogućnost da se direktno, putem skajpa, obrate pravnoj službi Zaštitnika građana svakog četvrtka od 13 do 15 sati.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...