+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

Održana Opštinska smotra recitatora

Pobednice ovogodišnje Smotre recitatora

Pesnik Tode Nikoletić učesnicima poručio: „Sačekajte vašu najveću pobedu. Ona će se desiti onda kada se ostvarite kao dobri ljudi“.

Na ovogodišnju Okružnu smotru recitatora koja će biti tradicionalno održana 15. aprila u Kosijeriću, našu opštinu predstavljaće ukupno šest najuspešnijih recitatora. To su Hana Bajramović i Sara Lujinović koje su se takmičile u kategoriji mlađeg uzrasta, u srednjem uzrastu najuspešnije su bile Milica Janjušnjević i Emilija Potežica, dok su u kategoriji starijeg uzrasta, srednjoškolke Nevena Cvijović i Nejra Husović osvojile simpatije žirija.  

Prema oceni stručnog žirija, u sastavu Indira Hadžagić, novinarka, Tode Nikoletić, pisac dečje poezije i Vladimir Dulanović, bibliotekar, oni su na danas održanoj Opštinskoj smotri recitatora, najizražajnije, najglasnije i najjasnije govorili izabrane stihove.

Direktorica Biblioteke „Vuk Karadžić“, Sadija Hodžić naglasila je da su svi učesnici na neki način pobednici jer su na Smotru došli kao najbolji u svojim školama. Pesnik Tode Nikoletić istakao je, obraćajući se takmičarima i pedagozima, koliko je važno lepo se izražavati, voleti poeziju i biti svečano raspoložen na ovaj dan koji slavi svu lepotu koju donisi poetska reč.

Nikolić je učesnicim poručio: „Sačekajte vašu najveću pobedu. Ona će se desiti onda kada se ostvarite kao dobri ljudi“.

Na ovogodišnjoj Opštinskoj smotri recitatora koju Biblioteka Vuk Karadžić organizuje svake godine, učestvovalo je ukupno 47 učenika od kojih je 20 bilo iz nižih razreda osnovne škole, 18 srednjeg uzrasta i 9 srednjoškolaca. Drugi april izabran je kao datum održavaa Smotre jer je Biblioteka na ovaj način obeležila i Međunarodni dan dečje književnosti. Tim povodom sa takmičarima ali i učenicima koji su došli na manifestaciju družio se i pesnik Miroslav Kokošar koji je jedan od naplodonosnijih stvaralaca dečje poezije i čije pesme su ušle u školske udžbenike.

Najuspešnije učesnike Biblioteka je nagradila prikladnim knjigama.

M.C.

Tekst preuzet sa sajta lista Polimlje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...