+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

Obeležen Dan Evrope – EU za tebe, Prijepolje za tebe

Biblioteka „Vuk Karadžić“ u saradnji sa Grupom Mašta iz OŠ „Milosav Stiković“ i učiteljom Draganom Kuveljićem  povodom Dana Evrope pripremila je edukativno-zabavni program kako bi skrenula pažnju javnosti na vrednosti koje promoviše Evropska unija.

Direktorka Biblioteke Sadija Hodžić istakla je ovom prilikom da je Biblioteka „Vuk Karadžić“ jedna od 48 članica Euteka mreže u Srbiji . Cilj je da učenike podstičemo na kreativan i stvaralački rad u čast Dana Evrope i očuvanja prirode kao i to da se mladi upoznaju sa ključnim vrednostima, pojmovima i dostignućima EU. U Biblioteci postoji  EU info kutak, štandovi sa promotivnim i informativnim publikacijama u cilju boljeg informisanja građana o EU, njenim institucijama, državama članicama kao i o procesu pridruživanja Srbije ovoj zajednici.

Članovi grupe „Mašta“ su izveli španske i grčke igre, a u plesu su im se pridružili i prisutni mališani. Ovom prilikom deca su ukazala i na značaj očuvanja životne sredine recitujući autorske stihove o očuvanju prirode.

Dragan Kuvejić, učitelj OŠ „Miloav Stiković“ na Kolovratu i osnivač grupe „Mašta“ ukazao je da Srbija ne treba da samo geografski bude član EU, već da budemo prihvaćeni na svaki način kroz najveće evropske vrednosti koje i sami želimo da sledimo poput tolerancije, zajedništva, kulture, odbrane kulturnih vrednosti, žbližavanja, poštovanja pravila…

Pogledajte prilog TV Forum

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...