+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

Drugi Okrugli sto zavičajnih odeljenja u pljevaljskoj biblioteci

Na dan usvajanja Deklaracije kojom je Crna Gora 1991. godine proglašena za ekološku državu, 20. septembra, „Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ u Pljevljima održala je II Okrugli sto zavičajnih odjeljenja. Tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je „Ekologija kao predmetna odrednica u zavičajnim fondovima“.

Učešće u radu Okruglog stola uzele su biblioteke iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine, predstavivši u svojim prezentacijama zavičajne resurse, kao i sve one nosioce informacija koje baštine u bibliotečkim fondovima, a koji mogu odgovoriti ovoj složenoj društvenoj temi. Ovu međunarodnu kulturnu manifestaciju, koja je postala sastavni dio programskih aktivnosti Biblioteke, podržalo je Udruženje bibliotekara Crne Gore, naglasivši značaj uspostavljanja saradnje između baštenskih institucija, koja se na ovaj način realizuje i doprinosi bibliotečko-informacionoj djelatnosti.

Biblioteku „Vuk Karadžić“ iz Prijepolja sa stručnim radom na temu ekologije predstavila je Hadija Kriještorac, bibliotekar-savetnik Zavičajnog odeljenja.
Stručni skup je održan u sali Skupštine opštine Pljevlja, uz veliku medijsku pažnju.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...