+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

BIBLIOTEKA “VUK KARADŽIĆ” : NA PRVOM FESTIVALU BIBLIOBUSA

Pokretne biblioteke iz Srbije – iz Prijepolja, Aleksinca, Kruševca i Kladova – prvi put se srele i razmenile iskustva sa bibliobusima iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i Bugarske.

Tekst preuzet sa sajta lista Polimlje

Od 4. do 6. oktobra Biblioteka “Vuk Karadžić” učestvovala je na Prvom Festivalu bibliobusa u Srbiji i Međunarodnoj konferenciji na temu “Predstavljamo Vam našu pokretnu biblioteku“.

Domaćin Festivala bio je Centar za kulturu Kladovo a manifestacija se realizovala uz finansijsku podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Opštine Kladovo i prijatelja kulture ovog grada na Dunavu.

Festival je bio prilika da se četiri pokretne biblioteke iz Srbije, iz Prijepolja, Aleksinca, Kruševca i Kladova, prvi put sretnu na jednom mestu i razmene iskustva sa bibliobusnim službama iz Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Rumunije, Mađarske, Republike Srpske i Bugarske.

Njima se pridružio i bibliobus Gradske knjižnice iz Vinkovaca iz Hrvatske dok su na tematskoj Međunarodnoj konferenciji učestvovali predstavnici Holandije, Mađarske, Francuske, Slovenije, Hrvatske, Rumunije, Bugarske i Srbije.

Namera festivalskog i stručnog okupljanja je da se široj javnosti predstave prednosti organizacije pokretnih biblioteka koje stižu do udaljenih korisnika na određenoj teritoriji, opravdanost njihovog postojanja i podsticanje razvoja postojećih, ali i budućih bibliobusa.

M.C.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...