+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Гдје си ти ових година“ : промоција романа Хаџема Хајдаревића у Библиотеци у Пријепољу

Хаџем Хајдаревић, босанскохерцеговачки књижевник, гостовао је у четвртак 9. марта у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу. Овом приликом пријепољској публици представљен је његов роман првенац „Гдје си ти ових година“ , објављен 2015. године у издању „Добре књиге“ из Сарајева.

Роман који говори о послератној клими и амбијенту повратка пријепољској публици представили су Фарук Диздаревић, књижевник из Прибоја, и Един Смаиловић, библиотекар и историчар из Бијелог Поља. Модератор разговора била је Хадија Кријешторац, библиотекар-саветник.
Говорећи о роману аутор је истакао да је ово дело настајало дванаест година и окарактерисао га као „роман о Босни, судбини аутора и судбини лика, те поларизованим световима у оквиру босанског и балканског простора чији смо сведоци и жртве“. 

_______

Хаџем Хајдаревић (1956) , босанскохерцеговачки књижевник, аутор је више књига поезије, прозе, публицистике, књига за децу. Учесник је у више уредничких, манифестацијских и других књижевнопромотивних пројеката. Дела су му превођена на бројне светске језике. Живи и ради у Сарајеву.

Фотогалерија 

Loading...