+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Дан отворених врата о Европској унији“ у Библиотеци „ Вук Караџић“ : 9. мај 2017.

Поводом Дана Европе 9. маја, Библиотека „ Вук Караџић“ организује „Дан отворених врата о Европској унији“. 

Током целог дана, од 8 до 18 сати у Библиотеци ће бити отворен ЕУТЕКА ПУЛТ, где се кроз његове садржаје можете упознати са публикацијама о ЕУ, ЕУ публикацијама и где такође можете добити додатне информације везане за разне аспекте функционисања ЕУ институција.

Верујемо да је важно да грађани Пријепоља буду информисани о Европској унији и процесу придруживања Србије и да је Дан Европе добра прилика за то.

Дан Европе је значајан дан за историју Европе и Европске уније и обележавају га све земље које европске вредности прихватају као своје. И Србија је одавно међу њима. На тај дан пре 67 година, представљена је „Шуманова декларација“, документ који се сматра првим кораком ка стварању Европске уније.

Библиотека„ Вук Караџић“ у Пријепољу припада ЕУтека мрежи која броји 48 библиотека у Србији у којима се грађани могу додатно информисати о Европској унији. 


*„ЕУТЕКА – ЕУ у вашој библиотеци“ је пројекат који има за циљ пружање конкретне подршке библиотекама широм Србије како би оне у својим срединама постале места за информисање грађана о темама које су у вези са ЕУ. Еутека мрежу библиотека чини 48 јавних библиотека у Србији. Листу чланица Еутека мреже као и више информација о активностима можете видети на http://euinfo.rs/euteka/ О ЕУ се можете информисати и на сајтовимаhttp://europa.rs/ i http://europa.eu/

Loading...