+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Заштитник грађана у посeти Библиотеци поводом Дана омбудсмана

У склопу обележавања Дана омбудсмана, Заштитник грађана Зоран Пашалић посетио је Библиотеку „Вук Караџић“ где је са заменицима и сарадницима стручне службе примао притужбе грађана Пријепоља. 

На конференцији за новинаре која је уследила после разговора са грађанима и представницима локалне самоуправе, Заштитник грађана је истакао да се грађани најчешће жале на имовинско правне проблеме, без обзира из ког су дела Србије. Такође, незадовољство исказују и због недовољно добре управе. Због лоше економске ситуације у земљи грађани се жале и на то што немају посао и што немају решено стамбено питање. Омбудсман је навео и да је до сада из Пријепоља стигло укупно 125 притужби.

Библиотека „Вук Караџић“ успоставила је сарадњу са службом Заштитника грађана 2011. године, најпре кроз пројекат „Електронски приступ Заштитнику грађана“, а затим од 2013. године кроз иницијативу „Промоција људских и мањинских права кроз интензивнији контакт Заштитника грађана са грађанима“.
Грађани Пријепоља имају могућност да се директно, путем скајпа, обрате правној служби Заштитника грађана сваког четвртка од 13 до 15 сати.

Loading...