+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Студирам, путујем, упознајем Европску унију“ – Како бесплатно студирати или волонтируајући путовати у ЕУ

Позивамо вас да у уторак 12. децембра у 12 часова у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу присуствујете трибини „Студирам, путујем, упознајем Европску унију“. 

На овој трибини ће бити речи о могућностима да млади људи из Пријепоља учествују у Еразмус+ стипендираним студентским разменама на свим нивоима студија, као и целокупним мастер студијама, у 33 европске земље. Биће представљене и могућности за мобилност младих до 30 година, без обзира да ли студирају или не, у виду омладинских размена и волонтирања у иностранству. Такође, биће представљен и Средњеевропски програм универзитетске размене (CEEPUS).

На трибини учествује Горан Богуновић из Темпус Фондације која спроводи ЕУ програм Ерасмус Плус у Србији кроз који се финансирају пројекти у области образовања и омогућава бесплатно студирање студената из Србије у земљама ЕУ. 


Могућности за повезивање образовних установа и усавршавање наставника из Србије у ЕУ

(Трибина намењена учитељима, наставницима, педагозима, психолозима, васпитачима, директорима и представницима основних и средњих школа и предшколских установа и других организација које се баве образовањем, омладинских организација и организацијама цивилног друштва.)

Позивамо вас да у уторак 12. децембра у 13:30 часова у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу присуствујете трибини „Могућности за повезивање образовних установа и усавршавање наставника из Србије у EU“. 

На овој трибини ће бити речи о пројектима сарадње предшколских установа, основних и средњих школа, организација које се баве образовањем одраслих, као и омладинских организација, са партнерским установама из европских земаља у оквиру програма Еразмус +. Биће представљени и Еразмус + стипендирани програми мобилности наставног и ненаставног особља из школа из Србије ради професионалног усавршавања у земљама ЕУ, као и стратешких партнерстава установа из Србије и Европске уније.

Учесници трибине ће бити у прилици да сазнају нешто више и о могућностима унапређења наставе и сарадње наставника и тренера путем eTwinning и EPALE интернет платформи. Биће представљени и систем подршке каријерном вођењу и саветовању кроз активности и ресурсе националног центра Еурогуиданце мреже у Србији – семинари за наставнике, вебинари, обуке, база образовних могућности и друго. Учесници скупа ће сазнати нешто више и о коришћењу Еуропасс алата и докумената, укључујући Еуропасс радну биографију (ЦВ), језички пасош и документ о мобилности.

На трибини говори Горан Богуновић из Темпус Фондације која спроводи ЕУ програм Еразмус + у Србији кроз који се финансирају пројекти у области образовања и омогућава бесплатно студирање студената из Србије у 
земљама ЕУ. 


АГЕНДА

Трибина 1: “Студирај, путуј и учи о Европској унији”

12:00 – 12:05 Добродошлица – Садија Хоџић, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Пријепоље
12:05 – 12:15 Представљање ЕУтека мреже библиотека – Александар Ђукић, координатор пројекта „ЕУтека – ЕУ у вашој библиотеци“
12:15 – 12:30 О Европској унији и процесу приступања Србије ЕУ – Тео Тараниш, члан Тима Европа 
12:30 – 13:15 Представљање „Erasmus +“ програма за младе – Горан Богдановиц, представник Фондације Темпус
13:15 – 13:30 Pitanja i odgovori

Трибина 2: Могућности за повезивање образовних установа и усавршавање наставника из Србије у ЕУ

13:30 – 13:35 Добродошлица – Садија Хоџић, директорка Библиотеке „Вук Караџић“ Пријепоље 
13:35 – 13:45 Представљање ЕУтека мреже библиотека – Александар Ђукић, координатор пројекта „ЕУтека – ЕУ у вашој библиотеци“
13:45 – 14:00 О Европској унији и процесу приступања Србије ЕУ – Тео Тараниш, члан Тима Европа 
14:00 – 14:45 Представљање „Erasmus +“ и других програма Европске уније намењених образовним институцијама и професионалном развоју запослених у просвети Горан Богдановић, представник Темпус фондације
14:45 – 15:00 Питања и одговори

Loading...