+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Међународни дан књиге за децу: Ослободити дечју машту интерактивним причањем бајки

Међународни дан Дечје књижевности 2. април у библиотеци „Вук Караџић“ обележен је програмом „Мала причаоница бајки – Бајкотека“ и изложбом „Бајковити свет“. Прилику да уживају у припремљеном програму имали су предшколци Дечјег вртића „Наша радост“.

Програм „Мала причаоница бајки – Бајкотека“ ауторски је пројекат новинарке Индире Хаџагић Дураковић, која је игром и глумом дочарала малишанима свет бајки. За предшколце, бајке су још увек омиљено штиво.

Бибилиотека Вук Караџић желела је да обележавањем Међународног дана дечје књижевности кроз интерактивно причање бајки ослободи дечју машту.

Наши најактивнији корисници су ученици основних школа и у 2017. години имали смо 1550 корисника, а предшколаца око 500. Зато посебну пажњу посвећујемо набавци дечје књижевности и програмима које организујемо, јер увек имамо на уму да је стварати и писати за децу веома одговоран посао – истакла је директорка библиотеке „Вук Караџић“ Садија Хоџић.

Међународни дан дечје књижевности, 2. април, у свету се облежава од 1967. године. На тај дан је 1805. рођен Ханс Кристијан Андерсен, дански књижевник и прослављени писац за децу.

Текст преузет са интернет странице Телевизије Форум >>

О Међународном дану књиге за децу читајте и на страницама листа Полимље>> 

Loading...