+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Проглашени победници Општинске смотре рецитатора

Општинска смотра рецитатора коју организује Библиотека „Вук Караџић“ одржана је у петак, 13. априла у Малој сали Дома културе у Пријепољу.

На овогодишњој смотри наступило је 36 рецитатора из основних и средњих школа (12 рецитатора у категорији најмлађег, 17 рецитатора у категорији средњег и 7 рецитатора у категорији старијег узраста). 
Шесторо ученика који су се су по оцени жирија били најуспешнији и који ће представљати Пријепоље на Окружној смотри у Косијерићу су:

у категорији млађег узраста
Емилија Потежица, ученица IV разреда ОШ „Душан Томашевић Ћирко“
Недим Шантић, ученик IV разреда ОШ „Владимир Перић Валтер“

у категорији средњег узраста

Јелена Брашњевић, ученица V разреда ОШ „Милосав Стиковић“
Теодора Несторовић, ученица VI разреда ОШ „Душан Томашевић Ћирко“

у категорији старијег узраста

Ђорђе Досковић, ученик III разреда Економско-трговинске школе
Јана Ракоњац, ученица III разреда Пријепољске гимназије

У категорији млађег узраста похваљене су Кристина Брајовић и Далија Чокић, у категорији средњег узраста похваљени су  Софија Охрименко, Тарик Ханић, Ена Шеховић,  док су у категорији старијег узраста похваљене Невена Цвијовић и Белкиса Османлић.  

Стручни жири је ове године радио у саставу:  Дејан Алексић, писац, Марија Барна Липковски, редитељ из Београда, и Индира Хаџагић Дураковић, новинар.
Програм Општинске смотре рецитатора водили су Предраг Дуловић, књижничар Библиотеке „Вук Караџић“ и Марија Свичевић.

У програмском делу манифестације наступали су ученици Основне музичке школе из Пријепоља у класи проф. Бојане Милановић и проф. Срђана Павловића – Ена Баковић, Емилија Шљукић, Ања Милановић, Раденко Нинчић и Тијана Марковић.

Loading...