+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ОДРЖАНА ПРОМОЦИЈА „ЖУРНАЛЦА“: ЉУБАВ НА УШЋУ

Љубав „мале шмизле Милешевке и пријепољског лепотана Лима“ нашла се у тексту „Љубав на ушћу“, на насловној страни последњег издања „Журналца“, који је јуче промовисан у Библиотеци „Вук Караџић“ у оквиру културних дешавања којима општина обележава свој дан.
Ова кратка прича говори не само о љубави ове две реке већ и оној непресшуној коју мали журналци гаје према свом граду. То су у свој пуноћи исказали у последњем броју који су у целости посветили Пријепољу.

О малим новинама за децу и родитеље говорила је уредница, новинарка Индира Хаџагић-Дураковић, која је нагласила да је основна идеја Мале школе новинарства коју је покренула Библиотека 2010. године била да се у деци култивише љубав према писању и читању, развије маштовитост, искреност, отвореност према другима и свету.
Она је говорила о томе како настаје Журналац, како се планирају, договарају и обрађују теме, пишу текстови о којима се потом искрено разговара:
„Мислим да је ово тренутно један од најважнијих пројеката јер ће деца понети са собом посебно знање које се зове култура праћења медија. Сматрам да деца од малена треба да имају однос према информацијама које их са свих страна затрпавају, поготово данас када технологија пружа велике могућности. Морају да науче како се прави селекција, да се критички односе према сваком садржају који им се нуди, како не би били изманипулисани“.
Мали журналци говорили су о искуствима рада у редакцији која су, како су се сви сложили, најлепша и веома драгоцена.

Директорица Библиотеке, Садија Хоџић, захвалила се журналцима и уредници на раду и свим текстовима које су посветили свом граду:
„Важно је што су од малена схватили да новинар мора пуно да чита, да буде образован, да црпи своју информисаност из више база података а библиотеке су један од најдрагоцених извора, рекла је Садија Хоџић.

М.Ц.
Текст преузет са сајта листа Полимље >>

Loading...