+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ПИСАЦ ЗА ДЕЦУ У „ПОТОКУ“: ОВДЕ СЕ КЊИГА НЕ ПОДРАЗУМЕВА, ВЕЋ ЧЕКА

„Ово је за децу био догађај , каже учитељиц Анела Рондић.
Петнаестак малишана четвороразредне основне школе у бродаревском насељу „Поток“ са две младе учитељице, угостило је данас пријатеље из Библиотеке „Вук Караџић“ и дечју списатељицу Гордану Малетић.

У оквиру обележавања Дечје недеље, са ученицима је одржан час дружења уз приче, песме и загонетке након чега је школа добила једну од књига ауторке Малетић а ученици по један примерак часописа „Журналац“ који излази под кровом Библиотеке.

„Ово је за њих прави догађај јер ми као Издвојено одељење матичне школе „Светозар Марковић“ из Бродарева нисмо у прилици да нас често посећују оваквим поводима, посебно дечји писци, каже учитељица Анела Рондић.

„Од јуче су деца узбуђена јер је ово за њих догађај. Долазе нам сваког месеца из МУПа да са децом одрже радионице које се односе на понашање и безбедност у саобраћају или на препознавање породичног насиља. А када се испред школе паркира возило Инфобуса, то је већ разлог за срећу. Они некада немају стрпљења већ Инфобус чекају испред школе. Изнајмљују књиге, лектире, енциклопедије, бајке и басне, дечје часописе…доста тога их интерсује. Библиотека у Бродареву је добро снабдевена али је далеко. Ми овде имамо можда по један примерак неке школске лектире па једни чекају док други не прочитају књигу, прича учитељица Рондић.

Сазнајемо од учитељице да се ових дана међу четвртацима чита „Бела Грива“ и деца су одушевљена великим  пријатељством између  ждребета Беле Гриве и дечака Фолка. А школа има само један примерак овог чувеног романа за децу Ренеа Гија…

„Ми знамо да се овде деца радују Инфобусу, и баш због тога смо одлучили да у Дечјој недељи посетимо ово издвојено одељење. Желимо да им књигу па и дечје писце учинимо што доступнијим јер то се у овим крајевима не подразумева већ чека с нестрпљењем“ каже директорица Библиотеке Садија Хоџић, која је са учитељицама Анелом Рондић и Саидом Кадић, договорила неке активности око снабдевања одељења школском лектиром.

Иначе, наставу у овом издвојеном одељењу похађа 15 ученика од првог до четвртог разреда и један предшколац. Постоје два комбинована одељења, млађег и старијег узраста са којима раде ове две учитељице. Ученици заиста носе школске униформе, девојчице, црвене а дечаци, плаве боје.

И баш им лепо стоје!

М. Ц.

Текст преузез са сајта листа Полимље >>

Loading...