+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА“ : ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У БИБЛИОТЕЦИ 1-7. ОКТОБАР 2018. ГОДИНЕ

Дечија недеља која се ове године одржавала под слоганом „МОЈЕ ЈЕ ПРАВО ДА ЖИВИМ СРЕЋНО И ЗДРАВО – ЗА ОДРАСТАЊЕ БЕЗ НАСИЉА“ обележена је на Дечијем одељењу, у Инфобусу и огранку у Бродареву.

Овогодишњи гост Библиотеке била је књижевница за децу Гордана Малетић, која се у понедељак и уторак дружила са ученицима на Дечијем одељену и у издвојеном одељењу ОШ “Светозар Марковић” Бродарево у Потоку.

Примерено слогану под којим се обележавала Дечија недеља, одржано је више радионица под називом “Препознајмо и спречимо насиље над децом“ са циљем да се деца упознају са појмом насиља, начином његовог препознавања и спречавања. Аутор и водитељ радионица, које су реализоване са ученицима основних школа из Пријепоља, Ивања, Велике Жупе и Бродарева, била  је Марија Свичевић, дипломирани психолог. Успостављена је добра комуникација са ученицима који су учествовали у дискусији, износили своје ставове и мишљења, као и предлоге како на најбољи начин реаговати у случају насиља.
Традиционално, поводом Дечије недеље, за предшколце и прваке организоване су одељенске посете што је било прилика да се најмлађи упознају са Библиотеком и добију бесплатне чланске карте.

Loading...