+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Јавно заговарање у сврху бољег позиционирања библиотека, архива и музеја у заједници“ : међународна конференција БАМ 2018

Асоцијација информацијских стручњака – библиотекара, архивиста и музеолога организатор је 10. међународне конференцију БАМ 2018 Европске смјернице за сарадњу библиотека,архива и музеја на тему„Јавно заговарање у сврху бољег позиционирања библиотека, архива и музеја у заједници“

Први дан конференције  одржан у Сарајеву у Хисторијском музеју БиХ 26. октобра 2018. године, а други дан у Бугојну 27. октобра 2018. године у Кристалној Сали Опћине Бугојно.

Кроз сесије – Информацијска писменост, Заговарање: библиотеке, архиви и музеји, Локалне заједнице и приступ информацијама, Архиви, музеји, библиотеке и културно-хисторијско наслијеђе, Дигитални модели и дигитални сервиси, УН агенда 2030 и ИФЛА, радове су представили излагачи из Босне и Херцеговине, Словеније, Хрватске, Србије Црне Горе. 

У раду конференције учествовала је и Хадија Џигал Кријешторац из Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу са радом на тему „Реални и виртуелни простор пријепољске библиотеке у служби слободног приступа знању, информацијама и локалној / регионалној културној баштини“.
Програм конференције >>
О асоцијацији >>

Loading...