+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Одржана Општинска смотра рецитатора

Победнице овогодишње Смотре рецитатора

Песник Тоде Николетић учесницима поручио : „Сачекајте вашу највећу победу. Она ће се десити онда када се остварите као добри људи“.

На овогодишњу Окружну смотру рецитатора која ће бити традиционално одржана 15. априла у Косијерићу, нашу општину представљаће укупно шест најуспешнијих рецитатора. То су Хана Бајрамовић и Сара Лујиновић које су се такмичиле у категорији млађег узраста, у средњем узрасту најуспешније су биле Милица Јањушњевић и Емилија Потежица, док су у категорији старијег узраста, средњошколке Невена Цвијовић и Нејра Хусовић   освојиле симпатије жирија.  

Према оцени стручног жирија, у саставу Индира Хаџагић, новинарка, Тоде Николетић, писац дечје поезије и Владимир Дулановић, библиотекар, они су на данас одржаној Општинској смотри рецитатора, најизражајније, најгласније и најјасније говорили изабране стихове.

Директорица Библиотеке „Вук Караџић“, Садија Хоџић нагласила је да су сви учесници на неки начин победници јер су на Смотру дошли као најбољи у својим школама. Песник Тоде Николетић истакао је, обраћајући се такмичарима и педагозима, колико је важно лепо се изражавати, волети поезију и бити свечано расположен на овај дан који слави сву лепоту коју дониси поетска реч.

Николић је учесницим поручио : „Сачекајте вашу највећу победу. Она ће се десити онда када се остварите као добри људи“.

На овогодишњој Општинској смотри рецитатора коју Библиотека „Вук Караџић“ организује сваке године, учествовало је укупно 47 ученика од којих је 20 било из нижих разреда основне школе, 18 средњег узраста и 9 средњошколаца. Други април изабран је као датум одржаваа Смотре јер је Библиотека на овај начин обележила и Међународни дан дечје књижевности. Тим поводом са такмичарима али и ученицима који су дошли на манифестацију дружио се и песник Мирослав Кокошар који је један од наплодоноснијих стваралаца дечје поезије и чије песме су ушле у школске уџбенике.

Најуспешније учеснике Библиотека је наградила прикладним књигама.

М.Ц.

Текст преузет са сајта листа Полимље

Loading...