+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Обележен Дан Европе – ЕУ за тебе, Пријепоље за тебе

Библиотека „Вук Караџић“ у сарадњи са Групом „Машта“ из ОШ „Милосав Стиковић“ и учитељом Драганом Кувељићем  поводом Дана Европе припремила је едукативно-забавни програм како би скренула пажњу јавности на вредности које промовише Европска унија.

У поздравној речи директорка Библиотеке Садија Хоџић истакла је да је Библиотека „Вук Караџић“ једна од 48 чланица Еутека мреже у Србији. Циљ је да ученике подстичемо на креативан и стваралачки рад у част Дана Европе и очувања природе као и то да се млади упознају са кључним вредностима, појмовима и достигнућима ЕУ. У Библиотеци постоји  ЕУ инфо кутак, штандови са промотивним и информативним публикацијама у циљу бољег информисања грађана о ЕУ, њеним институцијама, државама чланицама као и о процесу придруживања Србије овој заједници, нагласила је она.

Чланови групе „Машта“ су извели шпанске и грчке игре, а у плесу су им се придружили и присутни малишани. Овом приликом деца су указала и на значај очувања животне средине рецитујући ауторске стихове о очувању природе.

Драган Кувејић, учитељ ОШ „Милоав Стиковић“ на Коловрату и оснивач групе „Машта“ указао је да Србија не треба да само географски буде члан ЕУ, већ да треба да буде прихваћена на сваки начин кроз највеће европске вредности које и сами желимо да следимо попут толеранције, заједништва, културе, одбране културних вредности, жближавања, поштовања правила…

Погледајте прилог Телевизије Форум

Loading...