+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Библиотека „Вук Караџић“ богатија за 450 књига захваљујући поклону ПУ Пријепоље

Фонд библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу богатији је за 450 књига захваљујући Полицијској управи у Пријепољу, која други пут да поклања књиге библиотеци. У питању су наслови белетристике, лектире за средњу школу као и књиге локалних аутора.

Један од начина набавке књига за библиотеке, поред редовне куповине, је и набавка поклоном. Ради се о набавци из Откупа  књига за библиотеке које спроводи Министарство културе Републике Србије поклонима издавача, аутора, институција као и личним поклонима појединаца. Један такав поклон стигао је у библиотеку „Вук Караџић“ у Пријепољу.

Управо смо преузели донацију од 450 књига која је поклон Полицијске управе Пријепоље. Ради се углавном о насловима белетристике, лектире за средње школе, а заступљене су и књиге локалних аутора. Ово је свакако леп гест Полицијске управе у Пријепољу и потврда добре сарадње полиције са цивилним сектором у области културе и образовања, која већ други пут поклања књиге нашој библиотеци, јер не постоје боља места за безбедно чување књига од библиотека одакле управо воде сви путеви до најширег круга корисника – каже директорка библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу Садија Хоџић.

Фондови библиотеке „Вук Караџић“ садрже публикације из различитих сфера људског деловања и на тај начин омогућавају корисницима свих профила да задовоље своја интересовања.

Библиотека тренутно располаже фондом од преко 125 хиљада библиотечких јединица. Годишње принови око 4.500 књига, највећим делом куповином и једна је од ретких библиотека у Србији која испуњава стандарде које прописује Народна библиотека Србије и Закон о библиотечко информационој делатности у погледу набавке књига – истакла је Сада Хоџић.

Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу има 4.500 активних корисника и корисница који  годишње позајме око 40 хиљада књига.

Александар Минић

Текст и фотографије преузете са сајта ТВ ФОРУМ —

Loading...