+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Други Округли сто завичајних одељења у пљеваљској библиотеци

На дан усвајања Декларације којом је Црна Гора 1991. године проглашена за еколошку државу, 20. септембра, „Народна библиотека „Стеван Самарџић“ у Пљевљима одржала је II Округли сто завичајних одјељења. Тема овогодишњег стручног скупа била је „Екологија као предметна одредница у завичајним фондовима“.

Учешће у раду Округлог стола узеле су библиотеке из Црне Горе, Србије и Босне и Херцеговине, представивши у својим презентацијама завичајне ресурсе, као и све оне носиоце информација које баштине у библиотечким фондовима, а који могу одговорити овој сложеној друштвеној теми. Ову међународну културну манифестацију, која је постала саставни дио програмских активности Библиотеке, подржало јe Удружење библиотекара Црне Горе, нагласивши значај успостављања сарадње између баштенских институција, која се на овај начин реализује и доприноси библиотечко-информационој дјелатности.

Библиотеку „Вук Караџић“ из Пријепоља са стручним радом на тему екологије представила је Хадија Кријешторац, библиотекар-саветник Завичајног одељења.
Стручни скуп је одржан у сали Скупштине општине Пљевља, уз велику медијску пажњу.

Loading...