+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Међународна сарадња библиотека“ : стручни скуп у краљевачкој библиотеци

Народна библиотека „Стефан Првовенчани“ Краљево, уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије и Града Краљева организовала је Међународни стручни скуп библиотекара.

Тема дводневног скупа одржаног 3. и 4. октобра 2019. у којем су учешће узели бројни библиотекари из Србије, Северне Македоније, Кипра, Босне и Херцеговине била је „Међународна сарадња библиотека“

Током три радне сесије осветљено је неколико теоријских тема (попут питања културне политике, питања културне дипломатије и библиотека) и представљени су бројни примери позитивне праксе међународне сарадње. Библиотекар саветник Хадија Кријешторац из Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу, учествовала је на скупу са радом Библиотека “Вук Караџић” Пријепоље у пројектима интеркултурне-прекограничне сарадње Србија-Црна Гора.

Рад је обрадио регионално повезивање пријепољске библиотеке на примеру „ИПА“ пројекта прекограничне сарадње Србије и Црне Горе “Европа за културу, култура за Европу” (реализован у период 2016-2017.) с нагласком да су књижевни и културни програм допринели повећању квалитета и обима културне сарадње пограничних регија Србије и Црне Горе (Лимска долина), повезујући културне институције, посленике културе и уметнике.

Радови са Конференције ће бити штампани у зборнику који ће приредити НБ “Стефан Првовенчани” Краљево.

Више на на сајту Библиотеке “Стефан Првовенчани” Краљево

Loading...