+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

БИБЛИОТЕКА „ВУК КАРАЏИЋ“ : НА ПРВОМ ФЕСТИВАЛУ БИБЛИОБУСА

Покретне библиотеке из Србије – из Пријепоља, Алексинца, Крушевца и Кладова – први пут се среле и размениле искуства са библиобусима из Хрватске, Словеније, БиХ, Црне Горе, Румуније, Мађарске, Републике Српске и Бугарске.

Текст преузет са сајта листа Полимље

Од 4. до 6. октобра Библиотека “Вук Караџић” учествовала је на Првом Фестивалу библиобуса у Србији и Међународној конференцији на тему “Представљамо Вам нашу покретну библиотеку“.

Домаћин Фестивала био је Центар за културу Кладово а манифестација се реализовала уз финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије, Општине Кладово и пријатеља културе овог града на Дунаву.

Фестивал је био прилика да се четири покретне библиотеке из Србије, из Пријепоља, Алексинца, Крушевца и Кладова, први пут сретну на једном месту и размене искуства са библиобусним службама из Хрватске, Словеније, БиХ, Црне Горе, Румуније, Мађарске, Републике Српске и Бугарске.

Њима се придружио и библиобус Градске књижнице из Винковаца из Хрватске док су на тематској Међународној конференцији учествовали представници Холандије, Мађарске, Француске, Словеније, Хрватске, Румуније, Бугарске и Србије.

Намера фестивалског и стручног окупљања је да се широј јавности представе предности организације покретних библиотека које стижу до удаљених корисника на одређеној територији, оправданост њиховог постојања и подстицање развоја постојећих, али и будућих библиобуса.

М.Ц.Loading...