+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Обележена Дечија недеља у Библиотеци

Библиотека “Вук Караџић“ се као и сваке године потрудила да богатим и прикладним садржајем обележи Дечију недељу. Манифестација започета гостовањем писца Стефана Тићмија и промоцијом његове књиге „Ја сам Акико“, настављена је уз дружење са основцима и предшколцима кроз интерактивне радионице и предавања.

Како је слоган овогодишње  манифестације „Да право свако дете-ужива лако“ за ученике нижих разреда основних школа на Дечијем одељењу Библиотеке и у огранку „Стеван Томовић“ у Бродареву организовано је низ радионица на тему дечијих права. Циљ радионица био је упознавање са правима детета, значај њиховог уважавања  и живљења у складу са њима. Радионице је употпунило читање песама из Буквара дечјих права Љубивоја Ршумовића.

За оне нешто млађе приређена је читалачко – креативна радионица „Вук који је испао из књиге“ . Радионица, намењена развијању говора и приповедања реализована је са предшколцима вртића „Наша радост“ и „Маслачак“. Читали смо Вука који је испао из књиге и смишљали где ћемо све повести Вука и Црвенкапу. Тако је неки Вук у шетњи сусрео Спајдермена, неки чаробну птицу, тигра, док се неки Вук угодно сместио код Црвенкапине баке и најео колачића. У завршном делу радионице деца су упослила прстиће правећи и украшавајући папирну играчку жабицу.

У току Дечије недеље Библиотеку су организовано посетили ученици Основне школе „Милосав Стиковић“ са Коловрата и Ратајске, Основне школе „Владимир Перић Валтер“ и ученици Основне школе „Михајло Баковић“ са Сељашнице. Традиционално, ученици првог разреда су добили бесплатно чланство, а ученици осталих разреда су групно учлањени. Том приликом деца која су први пут посетила библиотеку упозната су са радом и правилима понашања у библиотеци, њеним фондом и улогом.

Такође, Дечија недеља је означила почетак новог циклуса мале школе новинарства „Жур за журналце“. Редакција, коју од 2010. године успешно води новинар Индира Хаџагић-Дураковић и кроз коју је прошло више од стотину основаца, започела је рад на новом броју Журналца који ће бити објављен пред Нову годину.

Видео прилог ТВ 5 Ужице

Loading...