+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ПРОГРАМ ДЕЧИЈЕ НЕДЕЉЕ : 5-11. октобар 2020.

Прва недеља октобра традиционално је посвећена најмлађима. Библиотека „Вук Караџић“ и ове године обележиће Дечију недељу различитим програмима и активностима које ће се одвијати на Дечијем одељењу библиотеке, огранку у Бродареву и у Инфобусу.

„Подељена срећа, два пута је већа“

У потпуно новим условима које диктира епидемиолошка ситуација изазвана корона вирисом Библиотека „Вук Караџић“ обележиће пригодним програмима „Дечију недељу“ која се одржава под слоганом „Подељена срећа, два пута је већа“, инспирисаним стиховима из песме „Добар друг“ Јована Јовановића Змаја.

Дечија недеља биће отворена данас изложбом „ Нови наслови у Библиотеци“ и сви ученици који посете изложбу, добиће бесплатне чланске карте за ову школску годину. Сутра ће за ученике првог разреда бродаревске школе бити организована радионица управо под називом „Подељена срећа, два пута је већа“ у простору огранка библиотеке „Стеван Томовић“ уз прикладан поклон, а то је књига песника за децу Тода Николетића. У среду, у атрактивној летњој башти Библиотеке биће ликовна радионица „Пријатељство кроз уметност“. У оквиру Дечије недеље почиње и Мала школа новинарства “Жур за журналце“ коју води новинар Индира Хаџагић и која обележава деценију постојања у оквиру Библиотеке „Вук Караџић“, а као резултат рада мале редакције биће објављен још један број „Журналца“, малих новина за децу и родитеље које издаје Библиотека.

Директорица Садија Хоџић каже да су програми које је Библиотека припремила прилагођени управо новонасталој ситуацији и да су предузете све мере заштите и бриге за опште здравље, да се водило рачуна и о организацији Инфобуса и дружења деце са књигом у сеоским срединама.

– И ове године Програм је конципиран да одговори традиционалним циљевима Дечије недеље који се односе на: скретање пажње најшире јавности на права и потребе деце, указивање на одговорност коју породица, школа, држава и њене институције имају у заштити деце и остваривању њихових права, покретање иницијатива и нових акција које доприносе побољшању положаја деце у Републици Србији и остваривању њихових права, каже директорица Хоџић.

За све ученике првог разреда који учествују у програму обележавања Дечије недеље Библиотека је припремила поклон књигу „Словарица школарица“ аутора Тода Николетића.

Индира Хаџагић

Текст преузет са сајта листа Полимље —

Loading...