+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

НАГРАДНИ КОНКУРС „ЕВРОПА И ЈА“

Aкo идеш у први, други или трећи разред неке од средњих школа у Србиjи, онда имамо jако добру вест за тебе!
Желимо да нам кажеш или покажеш како видиш Европску униjу и вредности коjе носи.

Ова година била је изазовна за све и док одржавамо физичку дистанцу, 11. издање Европског дневника приближиће вам Европску унију. Европски дневник је дугогодишњи водич за средњошколце у Србији о Европској унији, њеним институцијама, њеним чланицама, европским вредностима и другим релевантним темама за младе. Преко 600.000 средњошколаца се до сада сусрело са Европским дневником, захваљујући подршци Министарства за европске интеграције и Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Европски дневник покрива широк спектар тема, од настанка ЕУ и њених институција, преко животне средине, људских и мањинских права, заједничког тржишта, вредности ЕУ и заједничке валуте. Из ове публикације, средњошколци ће сазнати можете сазнати више о програмима размене студената, фондовима и стипендијама, волонтирању, програмима учења језика и какве су предности за Србију и њене грађане у процесу европских интеграција. Дневник такође садржи информације о ЕУ подршци Србији у борби против корона вируса.

Као и током протекле деценије, неизоставни део Европског дневника је наградни конкурс за креативне радове ученика – Европа и ја. На конкурсу могу учествовати средњошколци првог, другог и трећег разреда, који се такмиче у пет категорија: фотографија, стрип/карикатура, видео, блог и мултимедија. Ове године, избор најбољих и најкреативнијих биће заједнички подухват публике и стручног жирија. Након периода пријава који траје до 31. јануара 2021, посетиоци портала – www.evropskidnevnik.rs моћи да гласају за победнике овог такмичења до 5. марта 2021.

Средњошколци који желе да добију штампано издање овогодишњег Дневника, могу га затражити преко емаил адресе evropskidnevnik@euinfo.rs. Онлине издање доступно је на овом линку.

Посетите стране
Делегације Европске уније у Републици Србији
ЕУ Инфо центра

Loading...