+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

РАДИОНИЦЕ ЗА ДЕЦУ ПОСВЕЋЕНЕ БАСНИ

У Библиотеци „Вук Караџић“ одржане су радионице на тему Езопових басни. Овим поводом гости Дечијег одељења били су ученици  првог разреда Основне школе „Владимир Перић Валтер“ који у свом плану и програму обрађују ову наставну јединицу.

Средишња тема радионице била је басна “Лави и миш”.  У уводном делу ученици су се упознали са појмом басне, мотивима за настанак ове алегоричне поучне приче и са најпознатијим ауторима басни. После приказивања анимираног филма који је искоришћен као илустација, деца су се успешно суочила са задатком да препознају одређене људске особине и вредности, да их именују, упореде и класификују их као добре или лоше, да успоставе везу између избора и последице, тј. да уоче узрочно-последичне везе. Кроз препричавање и поређење направљена је и паралела са ситуацијама и догађајима из њиховог свакодневног живота.

Радионица, коју су уредиле и водиле библиотекарка Армина Јоновић и психолог Марија Свичевић,  је заокужена издрадом 3Д илустарација с ликовима из омиљених басни.

Loading...