+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ПРЕДСТАВЉЕНА ЗБИРКА ПОЕЗИЈЕ ПРИЈЕПОЉСКИХ ОСНОВАЦА

Збирка дечије поезије „Ових дана пишу ми се песме о..“ коју је објавила Библиотека „Вук Караџић“, представљена је најмлађој читалачкој публици у летњој читаоници библиотеке. У друштву писца за децу и библиотекара краљевачке библиотеке, Милоја Радовића, деца и родитељи имали су прилику да чују стихове младих песника.

У жељи да подстакне децу да се и у најранијем добу литерарно изразе, Библиотека је поводом обележавања Националног дана књиге расписала песнички конкурс за пријепољске основношколце на који је пристигло преко четрдесет радова. Пажљивим читањем и селектовањем стручни жири је одабрао шест учесника који су на најбољи начин одговорили на тему и задовољили пропозиције конкурса. У млађем узрасту то су Софија Свичевић, Елдина Жиговић и Невена Јаковљевић, а у старијем Тарик Аломеровић, Мартина Баковић и Емсел Цама.

У збирци „Ових дана пишу ми се песме о…“ сабране су све песме учесника литерарног конкурса које према оцени жирија надахнуто говоре о свакодневном животу, породичној топлини, љубав према играчкама, љубав према баки, деки, родитељима и уливају оптимизам и наду у боље сутра.

Loading...