+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Читам, шарам и прстима стварам“ – Дечија недеља у Библиотеци “Вук Караџић”

Креативним радионицама и бесплатним учлањењем за децу предшколског узраста и ђаке основних школа, библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу традиционално обележава дечију недељу која ове године траје од 4. до 10. октобра под слоганом „Дете је дете, да га волите и разумете“. 

Прилог ТВ Форум Пријепоље
Љубинка Љујић Томашевић

Дечаци и девојчице средње васпитне групе ПУ „Миша Цвијовић“, од данас најмлађи чланови и чланице библиотеке, од којих је већина први пут у овој установи, у почетку су били мало збуњени да ли су у апотеци или библиотеци. Причом о ћутљивој лисици и њеним гласним другарима ракуну, веверици, сови и медведу коју су слушали са великом пажњом и стрпљењем почела је радионица „Читам, шарам и прстима стварам“.

Обележавање овогодишње дечије недеље у библиотеци је почело посетом ђака првака О.Ш. „Владимир Перић Валтер“, затим радионицама за децу средње и старије вртићке групе. Библиотеку ће посетити и основци из школа у Залугу и Бостанима. У четвртак радионица је планирана у ОШ „Бошко Буха“ у Ивању, а дечија недеља ће бити повод и за ново окупљање редакције часописа „Журналац“. Припремљене су и изложбе књига, као и калиграфских радова професорке српског језика Младенке Ружић. 

Опширније у прилогу ТВ Форум Пријепоље

Loading...