+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Отворен легат академика Петра Влаховића

Свечано је отворен Легат академка Петра Влаховића, нови део Библиотеке „Вук Караџић“, који ће се налазити у холу Дома културе Пријепоље.

ПРИЛОГ ТВ ФОРУМ ПРИЈЕПОЉЕ
Владимир Малешић

Отварању легата академика Петра Влаховића, вредне заоставштине коју су он и породица даривали Пријепољу  и библиотеци „Вук Караџић“, присуствовали су представници локалне самоуправе, институција културе из Србије и Црне Горе, сарадници, међу којима је било и некадашњих студената Петра Влаховића, и чланови породице – ћерка Маја и унуци Иво и Матија Ђукановић.

О животу и делу Петра Влаховића и значају његовог легата за Пријепоље и библиотеку говорили су Садија Хоџић, директорка Библиотеке „Вук Караџић“, Владимир Бабић, председник Општине Пријепоље, проф. др Драгана Радојичић, директорица Етнографског института САНУ, др Бранко Бановић, из Етнографског института САНУ, проф. др Маја Ђукановић, ћерка академика Петра Влаховића, Љубиша Вуковић и Душица Мурић, директорка Народне библиотеке Ужице. Вредна књижевна и документарна грађа биће на располагању корисницима библиотеке, али пре свега научницима, јер највећи део легата чини стручна литература. Садржај ће се моћи прегледати у самом легату и библиотеци „Вук Караџић“.

Обраћања погледајте у видео прилогу:

ФОТОГАЛЕРИЈА

Loading...