+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ПРОГЛАШЕНИ ПОБЕДНИЦИ ОПШТИНСКЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

У четвртак 31. марта Библиотека „Вук Караџић“ била је домаћин Општинске смотре рецитатора која је и ове године одржана у „онлајн“ облику. Жири је одлуку о победницима донео на основу достављених снимака такмичара, према истим критеријумима  који су важили и ранијих година.

Према одлуци жирија, у категорији млађег узраста (ученици од првог до четвртог разреда основне школе) од укупно 13 такмичара, најуспешнији рецитатори били су Даница Пурић из ОШ „Владимир Перић Валтер“ , која је говорила песму Чудесни свитац  Добрице Ерића и Дани Балија  из ОШ „Светозар Марковић“ са Досадном песмом Мирослава Антића.

Највећа конкуренција била је у категорији средњег узраста (ученици од петог до осмог разреда основне школе), где је наступило чак 19 рецитатора. Победу су однели ученици ОШ „Владимир Перић Валтер“ – Тарик Ровчанин  (Моћ говора, Брана Петровић) и Недим Шантић (Гавран, Е. А. По).

Стручни жири се сложио да ове године не прогласи победнике у категорији старијег узраста (ученици средње школе) пошто достављени наступи нису задовољили ни техничке ни квалитативне критеријуме.

У раду жирија учествовале су учитељица Веселина Ћебеџић, професорке српског језика Милена Марјановић, Џенита Рондић, Горица Марковић и новинар Индира Хаџагић.

Окружна смотра рецитатора биће одржана 7. априла 2022. године у Косијерићу.

Loading...