+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

ДАНИ БАЛИЈА ПОБЕДНИК ОКРУЖНЕ СМОТРЕ РЕЦИТАТОРА

У организацији Народне библиотеке „Сретен Марић“ Косјерић 7. априла 2022. године у Косјерићу, одржана је 42. Смотра рецитатора Златиборског округа у онлајн формату. Да манифестација успешно негује лепо казану реч потврдио је наступ рецитатора општина: Прибој, Пријепоље, Ужице, Сјеница, Чајетина, Ариље, Бајина Башта, Нова Варош и Косјерић.

Оцењивачка комисија у саставу професора српског језика и књижевности Гордане Ђокић, Сене Вукотић и Филипа Вукотића прогласила је осам најуспешнијих рецитатора.
Прво место у конкуренцији најмлађих учесника (од првог до четвртог разреда) освојио је Дани Балија, из Основне школе „Светозар Марковић“ у Бродареву. Он је казивао „Досадну песму“ Мирослава Антића са којом је однео победу и на Општинској смотри рецитатора одржаној прошле недеље у Библиотеци „Вук Караџић“ у Пријепољу.

Републичка смотра рецитатора „Песниче народа мог“, на којој ће наступити победници Окружне смотре, одржаће се 13. и 14. маја на Великој сцени Центра за културу Ваљево, на уобичајен начин, односно „уживо“.

Loading...