+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

НАЈАВА: Промоција збирке афоризама Трифуна Дробњака „Дубравчански потоци“

Позивамо вас да у четвртак, 5 октобра 2023. у 18 сати, присуствујете промоцији прве збирке афоризама и песама „Дубравчански потоци“ аутора Трифуна Дробњака.

Назив књиге Дубравчански потоци открива већ прва реченица биографије, да је рођен у селу Дубравчићи, у општини Пријепоље. Дробњак је Факултет политичких наука завршио 1976. године, а од наредне до 1999, у Шабачкој гимназији радио је као професор (повремено скоро у свим шабачким средњим школама). Правни факултет завршио је 1995, и после четири године (након приправничког стажа у Основном суду у Шапцу) отворио је адвокатску канцеларију. Уз професије, љубављу и упорношћу, кроз Шабачки еколошки покрет, деценијама је посвећен заштити природе.

Писање је било љубав од студентских дана. Једна од Трифунових, и у предговору записаних и порука, и савета, је да је читањем књига и писањем – афоризама, песама, сатиричних прича, решавао стресне ситуације..

Књига Дубравчански потоци изашла је у издању Задужбинског друштва „Први српски устанак“ Мишар, штампала је „Чивија принт“ Шабац, а графичке илустрације урадио је Драган Миловић.

(podrinske.com)

Loading...