+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Ђаци прваци у заједничкој кући знања

Под слоганом „Библиотека – кућа свих кућа“ Библиотека „Вук Караџић“ у Пријепољу, организовала је посету и радионицу за ђаке прваке из ОШ „Владимир Перић Валтер“ како би се од почетка школовања упознали са местом на ком могу да стичу нова знања и друже се са књигама. Од данас су и сви ђаци прваци пријепољских основних школа постали чланови ове заједничке куће знања.

Вест преузета са сајта ТВ ФОРУМ
Ауторка прилога: Љубинка Љујић Томашевић

Библиотеке су одувек биле место стицања знања, а књига та која је окупљала и повезивала људе жељне да то знање добију и пренесу другима. Ову улогу и обавезу, нарочито према најмлађима, библиотека има и данас.

Главна идеја је да ученицима приближимо љубав према књизи, да им покажемо да је читање право задовољство и да већ у том раном узрасту стекну љубав према читању. Наш гост ће на један забаван и креативан начин приближити деци љубав према књизи, надам се оставити леп утисак да би нам се они опет враћали и били наши стални чланови. Свим ученицима првог разреда у општини Пријепоље, библиотека поклања бесплатно чланство и позива све ученике да буду наши стални чланови јер библиотека је кућа свих нас – рекла је в.д. директорке Библиотеке „Вук Караџић“ Марија Свичевић.

Да се упознају са овом кућом и књигама, на занимљив и интерактиван начин, првацима су помагали писци за децу Милоје Радовић и Александар Јањушевић.

Битно је да деца библиотеку заволе изнутра и сматрају својом кућом, а библиотекаре онима који су њима на услузи било да је то у дигиталном облику или је то класична књига. Библиотекари то добро знају и на њима је да развијају код читалаца тај центар за читање, јер оно што прочитају то је њихово власништво заувек. На нама је да развијамо у деци ту љубав да је цео свет једна велика библиотека и да све што је записано је живо и живеће у читаоцима – истакао је писац за децу и библиотекар Милоје Радовић.

Иако им учење читања и писања тек предстоји, неки од њих су већ заволели књиге и нису први пут у библиотеци. А, како су неки од њих, већ сада, изразили жељу да буду научници, докторке, ветеринари, учитељице, библиотекари… , не сумњамо да ће нови чланови и чланице библиотеке постати и остати верни пријатељи књиге.


Више у видео прилогу:

Loading...