+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Пријаве за Општинску смотру рецитатора 2023. године

Обавештавамо Вас да Библиотека “Вук Караџић” организује Општинску смотру рецитатора 28. марта 2023. године и укратко Вас подсећамо на пропозиције такмичења:

  • Песма се говори напамет и може трајати највише три минута за млађи и средњи узраст, а четири минута за старији узраст.
  • Критеријуми по којима стручни жири (именује га Библиотека) вреднује рецитаторе садрже: избор песме примерен полу и узрасту, акцентуацију и дикцију, остваривање мисаоно емотивних садржаја песме, природност, изражајност и сугестивност рецитовања.

На Општинску смотру рецитатора основне школе могу да пријаве по 3 рецитатора из млађег и по 3 рецитатора из средњег узраста, а средње школе по 4 рецитатора. Молимо Вас да поштујете наведене пропозиције јер се одступања (већи број пријављених ученика из једне школе) не могу толерисати.

На Окружну смотру рецитатора шаљу се по два рецитатора из млађег, средњег и старијег узраста који су победили на Општинској смотри рецитатора.

Општинска смотра рецитатора одржаће се у уторак 28. марта 2023. године у Малој сали Дома културе у Пријепољу по следећем распореду:

млађи узраст: 10,00 сати
средњи узраст: 11,30 сати
старији узраст: 13,00 сати

Библиотека ће, као и сваке године, организовати пригодан програм и одабрати трочлани стручни жири.

Окружна смотра рецитатора одржаће се у Косјерићу 5. априла 2023. године у Великој сали Народне библиотеке „Сретен Марић“ са почетком у 11 часова. Библиотека ће обезбедити превоз ученика и координирати сарадњу са школама.

Молимо Вас да на време организујете школска такмичења и пошаљете пријаве Библиотеци. Непотпуне и неблаговремено достављене пријаве нећемо моћи да прихватимо.

Пријаве шаљемо у прилогу и молимо Вас да их најкасније до четвртка 23. марта 2023. године доставите Библиотеци.

За све додатне информације обратите се Библиотеци на телефоне: 712-960 и 711-146.
Контакт особа Армина Јоновић, библиотекарка.
Желимо Вам пуно успеха на школским такмичењима

Loading...