+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Prijave za Opštinsku smotru recitatora 2023. godine

Obaveštavamo Vas da Biblioteka “Vuk Karadžić” organizuje Opštinsku smotru recitatora 28. marta 2023. godine i ukratko Vas podsećamo na propozicije takmičenja:

  • Pesma se govori napamet i može trajati najviše tri minuta za mlađi i srednji uzrast, a četiri minuta za stariji uzrast.
  • Kriterijumi po kojima stručni žiri (imenuje ga Biblioteka) vrednuje recitatore sadrže: izbor pesme primeren polu i uzrastu, akcentuaciju i dikciju, ostvarivanje misaono emotivnih sadržaja pesme, prirodnost, izražajnost i sugestivnost recitovanja.

Na Opštinsku smotru recitatora osnovne škole mogu da prijave po 3 recitatora iz mlađeg i po 3 recitatora iz srednjeg uzrasta, a srednje škole po 4 recitatora. Molimo Vas da poštujete navedene propozicije jer se odstupanja (veći broj prijavlјenih učenika iz jedne škole) ne mogu tolerisati.

Na Okružnu smotru recitatora šalјu se po dva recitatora iz mlađeg, srednjeg i starijeg uzrasta koji su pobedili na Opštinskoj smotri recitatora.

Opštinska smotra recitatora održaće se u utorak 28. marta 2023. godine u Maloj sali Doma kulture u Prijepolјu po sledećem rasporedu:

mlađi uzrast: 10,00 sati
srednji uzrast: 11,30 sati
stariji uzrast: 13,00 sati

Biblioteka će, kao i svake godine, organizovati prigodan program i odabrati tročlani stručni žiri.

Okružna smotra recitatora održaće se u Kosjeriću 5. aprila 2023. godine u Velikoj sali Narodne biblioteke „Sreten Marić“ sa početkom u 11 časova. Biblioteka će obezbediti prevoz učenika i koordinirati saradnju sa školama.

Molimo Vas da na vreme organizujete školska takmičenja i pošalјete prijave Biblioteci. Nepotpune i neblagovremeno dostavlјene prijave nećemo moći da prihvatimo.

Prijave šalјemo u prilogu i molimo Vas da ih najkasnije do četvrtka 23. marta 2023. godine dostavite Biblioteci.

Za sve dodatne informacije obratite se Biblioteci na telefone: 712-960 i 711-146.
Kontakt osoba Armina Jonović, bibliotekarka.

Želimo Vam puno uspeha na školskim takmičenjima

Loading...