+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„КОД КЊИГОСАУРА“ : Дечија недеља са Јагодом Иличић и Мирсадом Бећирбашићем

Јагода Иличић и Мирсад Бећирбашић, писци за децу из Босне и Херцеговине, боравили су у Пријепољу у оквиру обележавања Дечије недеље. У организацији Библиотеке “Вук Караџић” уважени гости имали су прилику да се друже са ученицима основних школа у Бродареву, на Коловрату, Сељашници, као и са ђацима другог разреда ОШ “Владимир Перић Валтер” у Пријепољу.

Као прави књижевни посленици – Јагода и Мирсад потрудили су се да деци приближе уметност причања приче, маштања. Радост је била обострана. Гости су на дар су донели ни мање ни више него целу библиотеку “Код Књигосаура”. Ова виртуална читаоница, настала са намером да се деци омогући слободан и бесплатан приступ књигама, ауторски је подухват који ови писци реализују заједно са Татјаном Андрејевић, књижевницом и илустраторком.

Прилог ТВ Форум – Гости из БиХ у Библиотеци: Све је пролазно, али дечију игру не може ништа да замени

.

.

.

Јагода Иличић
Ауторица бројних књига за дјецу и одрасле. Добитница је књижевних награда Зијад Диздаревић, Награда Друштва писаца БиХ, Мали принц, Крешимир Шего, Стабло насред свијета, награде за најбољу причу у Босанској Крупи, Витезу, Тешњу, Мостару. Ауторица је и водитељица циклуса тв емисија за дјецу под називом Пут кроз Лилипут. Ауторица је читанки за основну школу.
У Тузли је основала и води дјечји књижевни клуб Књиголина и пријатељи. У тиму је сурадника дјечјег часописа Цвитак. Номинирана је за престижну свјетску награду Астрид Линдгрен као представница Босне и Херцеговине.

Мирсад Бећирбашић
Дипломирао на Филозофском факултету у Сарајеву. Постдипломски студиј похађао на паришкој Сорбони. Био је уредник дјечијих часописа Палчић и Весела свеска, уредник дјечијих програма на Федералној телевизији, главни уредник издавачких кућа Шахинпашић и Sarajevo Publishing, директор Центра за културу у Сарајеву. Аутор је бројних књига за дјецу и одрасле, читанки за основну школу и циклуса емисија за дјецу. Књиге Птицодром и Школа балета заступљене су у школској лектири. Пјесме су му објављене у бројним уџбеницима за основну школу. Вишеструко је наградиван знацајним признањима : Награда Требињских вечери поезије 1973. и Fund for Free Expression Award, U.S.A. 1993

Читаоница „Код Књигосаура“

ВИДЕО ПРИЛОГ ТВ ФОРУМ ПРИЈЕПОЉЕ

Loading...