+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Награда „Најбољи библиотекар“ додељена Хадији Кријешторац, библиотекару-саветнику пријепољске библиотеке

Хадија Кријешторац, библиотекар-саветник Библиотеке „Вук Караџић“ у Пријепољу, добитник је награде „Најбољи библиотекар“ за 2022. годину. Престижна награда коју додељује Библиотекарско друштво Србије (БДС) уручена је на церемонији уприличеној у амфитеатру Народне библиотеке Србије поводом Дана библиотекара Србије и обележавања јубилеја 75 година оснивања Друштва.

Награда „Најбољи библиотекар“ се додељује члановима Библиотекарског друштва Србије за рад на унапређењу библиотечко-информационе делатности и на значајним резултатима, као и стручњацима, запосленим у библиотечко-информационој делатности.

.

Овом приликом додељене су и награде „Запис“ за дугогодишњи рад и изузетне резултате на унапређењу библиотечко-информационе делатности и „Стојан Новаковић“ појединцу за објављено оригинално ауторско дело на српском језику из области библиотечко-информационе делатности.
Доделом награда залужним појединцима отворена је XIX међународна конференција Библиотекарског друштва Србије – Удруживање, повезивање и умрежавање библиотекара, која ће се од 14. до 16. децембра 2022. године одржати у Београду, у простору Народне библиотеке Србије и Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“.

.

Домаћој и стручној јавности биће представљена садржински богата и разноврсна три дана активности, са великим бројем учесника, радним, постер, панел и специјалним сесијама, радионицама, предавањима по позиву, итд, уз учешће колегиница и колега из Србије, региона, Европе и света.

Конференција Удруживање, повезивање и умрежавање библиотекара одржава се уз подршку Министарства културе, Народне библиотеке Србије, Универзитетске библиотеке „Светозар Марковић“, Катедре за библиотекарство и информатику Филолошког факултета у Београду, и бројних спонзора.

Loading...