+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Nagrada „Najbolјi bibliotekar“ dodelјena Hadiji Kriještorac, bibliotekaru-savetniku prijepolјske biblioteke 

Hadija Kriještorac, bibliotekar-savetnik Biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolјu, dobitnik je nagrade „Najbolјi bibliotekar“ za 2022. godinu. Prestižna nagrada koju dodelјuje Bibliotekarsko društvo Srbije (BDS) uručena je na ceremoniji upriličenoj u amfiteatru Narodne biblioteke Srbije povodom Dana bibliotekara Srbije i obeležavanja jubileja 75 godina osnivanja Društva.

Nagrada “Najbolјi bibliotekar” se dodelјuje članovima Bibliotekarskog društva Srbije za rad na unapređenju bibliotečko-informacione delatnosti i na značajnim rezultatima, kao i stručnjacima, zaposlenim u bibliotečko-informacionoj delatnosti.

.

Ovom prilikom dodelјene su i nagrade „Zapis“ za dugogodišnji rad i izuzetne rezultate na unapređenju bibliotečko-informacione delatnosti i „Stojan Novaković“ pojedincu za objavlјeno originalno autorsko delo na srpskom jeziku iz oblasti bibliotečko-informacione delatnosti.

Dodelom nagrada zalužnim pojedincima otvorena je XIX međunarodna konferencija Bibliotekarskog društva Srbije – Udruživanje, povezivanje i umrežavanje bibliotekara, koja će se od 14. do 16. decembra 2022. godine održati u Beogradu, u prostoru Narodne biblioteke Srbije i Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“.

.

Domaćoj i stručnoj javnosti biće predstavlјena sadržinski bogata i raznovrsna tri dana aktivnosti, sa velikim brojem učesnika, radnim, poster, panel i specijalnim sesijama, radionicama, predavanjima po pozivu, itd, uz učešće koleginica i kolega iz Srbije, regiona, Evrope i sveta.

Konferencija Udruživanje, povezivanje i umrežavanje bibliotekara održava se uz podršku Ministarstva kulture, Narodne biblioteke Srbije, Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, Katedre za bibliotekarstvo i informatiku Filološkog fakulteta u Beogradu, i brojnih sponzora.

Loading...