+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Čitaoče, na pravom si mestu! Veb portal “Šta da čitam” preporučuje samo dobre knjige

Šta da čitam je jedinstveni portal za preporuke za čitanje knjiga koje su objavljene na srpskom jeziku, čiji je osnovni cilj da pomogne čitaocima da odaberu dobru knjigu za čitanje. U širem kontekstu, želja nam je da pozitivno utičemo na kulturu čitanja u Srbiji.

Namera portala nije da bude elitistički, da promoviše samo tzv. visoku književnost, već da u svim književnim vrstama i žanrovima ističe one knjige koje su najbolje. U tom smislu portal je namenjenim svima onima koji u moru literature traže nešto zaista dobro za sebe.

Posetioci/čitaoci mogu da na portalu biraju knjige za čitanje koje su objavljene na srpskom jeziku, kao i da kroz komentare i ocene sami iskažu svoje mišljenje o pročitanim knjigama.

Idejni tvorac portala je Biblioteka grada Beograda, ali u radu portala učestvuje preko 30 javnih biblioteka iz Srbije, što garantuje njegovu relevantnost i objektivnost. Preporuke prvenstveno pišu stručni bibliotekari. Pored njih, tekstove pišu i mladi književni kritičari, kao i pojedini poznati pisci.

U radu portala učestvuju i bibliotekari Biblioteke “Vuk Karadžić” iz Prijepolja.

Naš moto: Ističemo dobre knjige, stvaramo dobre čitaoce!

Loading...