+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

NAGRADNI KONKURS “EVROPA I JA”

Ako ideš u prvi, drugi ili treći razred neke od srednjih škola u Srbiji, onda imamo jako dobru vest za tebe!
Želimo da nam kažeš ili pokažeš kako vidiš Evropsku uniju i vrednosti koje nosi.

Ova godina bila je izazovna za sve i dok održavamo fizičku distancu, 11. izdanje Evropskog dnevnika približiće vam Evropsku uniju. Evropski dnevnik je dugogodišnji vodič za srednjoškolce u Srbiji o Evropskoj uniji, njenim institucijama, njenim članicama, evropskim vrednostima i drugim relevantnim temama za mlade. Preko 600.000 srednjoškolaca se do sada susrelo sa Evropskim dnevnikom, zahvaljujući podršci Ministarstva za evropske integracije i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Evropski dnevnik pokriva širok spektar tema, od nastanka EU i njenih institucija, preko životne sredine, ljudskih i manjinskih prava, zajedničkog tržišta, vrednosti EU i zajedničke valute. Iz ove publikacije, srednjoškolci će saznati možete saznati više o programima razmene studenata, fondovima i stipendijama, volontiranju, programima učenja jezika i kakve su prednosti za Srbiju i njene građane u procesu evropskih integracija. Dnevnik takođe sadrži informacije o EU podršci Srbiji u borbi protiv korona virusa.

Kao i tokom protekle decenije, neizostavni deo Evropskog dnevnika je nagradni konkurs za kreativne radove učenika –Evropa i ja. Na konkursu mogu učestvovati srednjoškolci prvog, drugog i trećeg razreda, koji se takmiče u pet kategorija: fotografija, strip/karikatura, video, blog i multimedija. Ove godine, izbor najboljih i najkreativnijih biće zajednički poduhvat publike i stručnog žirija. Nakon perioda prijava koji traje do 31. januara 2021, posetioci portala – www.evropskidnevnik.rs moći da glasaju za pobednike ovog takmičenja do 5. marta 2021.

Srednjoškolci koji žele da dobiju štampano izdanje ovogodišnjeg Dnevnika, mogu ga zatražiti preko email adrese evropskidnevnik@euinfo.rs. Online izdanje dostupno je na ovom linku.

Posetite strane
Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji
EU Info centra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...