+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

RADIONICE ZA DECU POSVEĆENE BASNI

U Biblioteci „Vuk Karadžić“ održane su radionice na temu Ezopovih basni. Ovim povodom gosti Dečijeg odeljenja bili su učenici prvog razreda Osnovne škole „Vladimir Perić Valter“ koji u svom planu i programu obrađuju ovu nastavnu jedinicu.


Središnja tema radionice bila je basna “Lavi i miš”. U uvodnom delu učenici su se upoznali sa pojmom basne, motivima za nastanak ove alegorične poučne priče i sa najpoznatijim autorima basni. Posle prikazivanja animiranog filma koji je iskorišćen kao ilustacija, deca su se uspešno suočila sa zadatkom da prepoznaju određene ljudske osobine i vrednosti, da ih imenuju, uporede i klasifikuju ih kao dobre ili loše, da uspostave vezu između izbora i posledice, tj. da uoče uzročno-posledične veze. Kroz prepričavanje i poređenje napravljena je i paralela sa situacijama i događajima iz njihovog svakodnevnog života.
Radionica, koju su uredile i vodile bibliotekarka Armina Jonović i psiholog Marija Svičević, je zaokužena izdradom 3D ilustaracija s likovima iz omiljenih basni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...