+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

PREDSTAVLJENA ZBIRKA POEZIJE PRIJEPOLJSKIH OSNOVACA

Zbirka dečije poezije „Ovih dana pišu mi se pesme o..“ koju je objavila Biblioteka „Vuk Karadžić“, predstavljena je najmlađoj čitalačkoj publici u letnjoj čitaonici biblioteke. U društvu pisca za decu i bibliotekara kraljevačke biblioteke, Miloja Radovića, deca i roditelji imali su priliku da čuju stihove mladih pesnika.

U želji da podstakne decu da se i u najranijem dobu literarno izraze, Biblioteka je povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige raspisala pesnički konkurs za prijepoljske osnovnoškolce na koji je pristiglo preko četrdeset radova. Pažljivim čitanjem i selektovanjem stručni žiri je odabrao šest učesnika koji su na najbolji način odgovorili na temu i zadovoljili propozicije konkursa. U mlađem uzrastu to su Sofija Svičević, Eldina Žigović i Nevena Jakovljević, a u starijem Tarik Alomerović, Martina Baković i Emsel Cama.

U zbirci „Ovih dana pišu mi se pesme o…“ sabrane su sve pesme učesnika literarnog konkursa koje prema oceni žirija nadahnuto govore o svakodnevnom životu, porodičnoj toplini, ljubav prema igračkama, ljubav prema baki, deki, roditeljima i ulivaju optimizam i nadu u bolje sutra.

Loading...