+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

PROGLAŠENI POBEDNICI OPŠTINSKE SMOTRE RECITATORA

U četvrtak 31. marta Biblioteka „Vuk Karadžić“ bila je domaćin Opštinske smotre recitatora koja je i ove godine održana u „onlajn“ obliku. Žiri je odluku o pobednicima doneo na osnovu dostavljenih snimaka takmičara, prema istim kriterijumima  koji su važili i ranijih godina.

Prema odluci žirija, u kategoriji mlađeg uzrasta (učenici od prvog do četvrtog razreda osnovne škole) od ukupno 13 takmičara, najuspešniji recitatori bili su Danica Purić iz OŠ „Vladimir Perić Valter“ , koja je govorila pesmu Čudesni svitac  Dobrice Erića i Dani Balija  iz OŠ „Svetozar Marković“ sa Dosadnom pesmom Miroslava Antića.

Najveća konkurencija bila je u kategoriji srednjeg uzrasta (učenici od petog do osmog razreda osnovne škole), gde je nastupilo čak 19 recitatora. Pobedu su odneli učenici OŠ „Vladimir Perić Valter“ – Tarik Rovčanin  (Moć govora, Brana Petrović) i Nedim Šantić (Gavran, E. A. Po).

Stručni žiri se složio da ove godine ne proglasi pobednike u kategoriji starijeg uzrasta (učenici srednje škole) pošto dostavljeni nastupi nisu zadovoljili ni tehničke ni kvalitativne kriterijume.

U radu žirija učestvovale su učiteljica Veselina Ćebedžić, profesorke srpskog jezika Milena Marjanović, Dženita Rondić, Gorica Marković i novinar Indira Hadžagić.

Okružna smotra recitatora biće održana 7. aprila 2022. godine u Kosijeriću.

Loading...