+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Biblioteka „Vuk Karadžić“ bogatija za 450 knjiga zahvaljujući poklonu PU Prijepolje

Fond biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolju bogatiji je za 450 knjiga zahvaljujući Policijskoj upravi u Prijepolju, koja drugi put da poklanja knjige biblioteci. U pitanju su naslovi beletristike, lektire za srednju školu kao i knjige lokalnih autora.

Jedan od načina nabavke knjiga za biblioteke, pored redovne kupovine, je i nabavka poklonom. Radi se o nabavci iz Otkupa  knjiga za biblioteke koje sprovodi Ministarstvo kulture Republike Srbije poklonima izdavača, autora, institucija kao i ličnim poklonima pojedinaca. Jedan takav poklon stigao je u biblioteku „Vuk Karadžić“ u Prijepolju.

Upravo smo preuzeli donaciju od 450 knjiga koja je poklon Policijske uprave Prijepolje. Radi se uglavnom o naslovima beletristike, lektire za srednje škole, a zastupljene su i knjige lokalnih autora. Ovo je svakako lep gest Policijske uprave u Prijepolju i potvrda dobre saradnje policije sa civilnim sektorom u oblasti kulture i obrazovanja, koja već drugi put poklanja knjige našoj biblioteci, jer ne postoje bolja mesta za bezbedno čuvanje knjiga od biblioteka odakle upravo vode svi putevi do najšireg kruga korisnika – kaže direktorka biblioteke „Vuk Karadžić“ u Prijepolju Sadija Hodžić.

Fondovi biblioteke „Vuk Karadžić“ sadrže publikacije iz različitih sfera ljudskog delovanja i na taj način omogućavaju korisnicima svih profila da zadovolje svoja interesovanja.

Biblioteka trenutno raspolaže fondom od preko 125 hiljada bibliotečkih jedinica. Godišnje prinovi oko 4.500 knjiga, najvećim delom kupovinom i jedna je od retkih biblioteka u Srbiji koja ispunjava standarde koje propisuje Narodna biblioteka Srbije i Zakon o bibliotečko informacionoj delatnosti u pogledu nabavke knjiga – istakla je Sada Hodžić.

Biblioteka „Vuk Karadžić“ u Prijepolju ima 4.500 aktivnih korisnika i korisnica koji  godišnje pozajme oko 40 hiljada knjiga.

Aleksandar Minić

Tekst i fotografije preuzete sa sajta TV FORUM —

Loading...