+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.com

PROGRAM DEČIJE NEDELJE : 5-11. oktobar 2020.

Prva nedelja oktobra tradicionalno je posvećena najmlađima. Biblioteka “Vuk Karadžić” i ove godine obeležiće Dečiju nedelju različitim programima i aktivnostima koje će se odvijati na Dečijem odeljenju biblioteke, ogranku u Brodarevu i u Infobusu.

„Podeljena sreća, dva puta je veća“

U potpuno novim uslovima koje diktira epidemiološka situacija izazvana korona virisom Biblioteka „Vuk Karadžić“ obeležiće prigodnim programima „Dečiju nedelju“ koja se održava pod sloganom „Podeljena sreća, dva puta je veća“, inspirisanim stihovima iz pesme „Dobar drug“ Jovana Jovanovića Zmaja.

Dečija nedelja biće otvorena danas izložbom „ Novi naslovi u Biblioteci“ i svi učenici koji posete izložbu, dobiće besplatne članske karte za ovu školsku godinu. Sutra će za učenike prvog razreda brodarevske škole biti organizovana radionica upravo pod nazivom „Podeljena sreća, dva puta je veća“ u prostoru ogranka biblioteke „Stevan Tomović“ uz prikladan poklon, a to je knjiga pesnika za decu Toda Nikoletića. U sredu, u atraktivnoj letnjoj bašti Biblioteke biće likovna radionica „Prijateljstvo kroz umetnost“. U okviru Dečije nedelje počinje i Mala škola novinarstva “Žur za žurnalce“ koju vodi novinar Indira Hadžagić i koja obeležava deceniju postojanja u okviru Biblioteke „Vuk Karadžić“, a kao rezultat rada male redakcije biće objavljen još jedan broj „Žurnalca“, malih novina za decu i roditelje koje izdaje Biblioteka.

Direktorica Sadija Hodžić kaže da su programi koje je Biblioteka pripremila prilagođeni upravo novonastaloj situaciji i da su preduzete sve mere zaštite i brige za opšte zdravlje, da se vodilo računa i o organizaciji Infobusa i druženja dece sa knjigom u seoskim sredinama.

I ove godine Program je koncipiran da odgovori tradicionalnim ciljevima Dečije nedelje koji se odnose na: skretanje pažnje najšire javnosti na prava i potrebe dece, ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece i ostvarivanju njihovih prava, pokretanje inicijativa i novih akcija koje doprinose poboljšanju položaja dece u Republici Srbiji i ostvarivanju njihovih prava, kaže direktorica Hodžić.

Za sve učenike prvog razreda koji učestvuju u programu obeležavanja Dečije nedelje Biblioteka je pripremila poklon knjigu „Slovarica školarica“ autora Toda Nikoletića.

Indira Hadžagić

Tekst preuzet sa sajta lista Polimlje —

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Loading...