+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

„Čitam, šaram i prstima stvaram“ – Dečija nedelja u Biblioteci “Vuk Karadžić”

Kreativnim radionicama i besplatnim učlanjenjem za decu predškolskog uzrasta i đake osnovnih škola, biblioteka „Vuk Karadžić“ u Prijepolju tradicionalno obeležava dečiju nedelju koja ove godine traje od 4. do 10. oktobra pod sloganom „Dete je dete, da ga volite i razumete“.

Prilog TV Forum Prijepolje
Ljubinka Ljujić Timašević

Dečaci i devojčice srednje vaspitne grupe PU „Miša Cvijović“, od danas najmlađi članovi i članice biblioteke, od kojih je većina prvi put u ovoj ustanovi, u početku su bili malo zbunjeni da li su u apoteci ili biblioteci. Pričom o ćutljivoj lisici i njenim glasnim drugarima rakunu, veverici, sovi i medvedu koju su slušali sa velikom pažnjom i strpljenjem počela je radionica „Čitam, šaram i prstima stvaram“.

Obeležavanje ovogodišnje dečije nedelje u biblioteci je počelo posetom đaka prvaka O.Š. „Vladimir Perić Valter“, zatim radionicama za decu srednje i starije vrtićke grupe. Biblioteku će posetiti i osnovci iz škola u Zalugu i Bostanima. U četvrtak radionica je planirana u OŠ „Boško Buha“ u Ivanju, a dečija nedelja će biti povod i za novo okupljanje redakcije časopisa „Žurnalac“. Pripremljene su i izložbe knjiga, kao i kaligrafskih radova profesorke srpskog jezika Mladenke Ružić. 

Opširnije u prilogu TV Forum

Loading...