+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

Otvoren legat akademika Petra Vlahovića

Svečano je otvoren Legat akademka Petra Vlahovića, novi deo Biblioteke „Vuk Karadžić“, koji će se nalaziti u holu Doma kulture Prijepolje.

PRILOG TV FORUM PRIJEPOLJE
Vladimir Malešić

Otvaranju legata akademika Petra Vlahovića, vredne zaostavštine koju su on i porodica darivali Prijepolju  i biblioteci „Vuk Karadžić“, prisustvovali su predstavnici lokalne samouprave, institucija kulture iz Srbije i Crne Gore, saradnici, među kojima je bilo i nekadašnjih studenata Petra Vlahovića, i članovi porodice – ćerka Maja i unuci Ivo i Matija Đukanović.

O životu i delu Petra Vlahovića i značaju njegovog legata za Prijepolje i biblioteku govorili su Sadija Hodžić, direktorka Biblioteke „Vuk Karadžić“, Vladimir Babić, predsednik Opštine Prijepolje, prof. dr Dragana Radojičić, direktorica Etnografskog instituta SANU, dr Branko Banović, iz Etnografskog instituta SANU, prof. dr Maja Đukanović, ćerka akademika Petra Vlahovića, Ljubiša Vuković i Dušica Murić, direktorka Narodne biblioteke Užice. Vredna književna i dokumentarna građa biće na raspolaganju korisnicima biblioteke, ali pre svega naučnicima, jer najveći deo legata čini stručna literatura. Sadržaj će se moći pregledati u samom legatu i biblioteci „Vuk Karadžić“.

Obraćanja pogledajte u video prilogu:

FOTOGALERIJA

Loading...