+381 33 712 960
info@biblioteka-prijepolje.rs

DIGITALNA BIBLIOTEKA PRIJEPOLJE NA NOVOJ ADRESI

U cilju poboljšanja usluge , održavanja i zaštite sadržaja, Digitalna biblioteka zavičaja migrirana je na drugi server. Sve kolekcije sada možete čitati na novom poddomenu digital.biblioteka-prijepolje.rs.

Digitalna biblioteka zavičaja nastala je sa ciljem da se omogući što šira dostupnost pisanom i na drugi način stvaranom kulturnom nasleđu Prijepolja i okoline.  Predstavlja izuzetno značajan resurs za istraživače koji se bave prijepoljskim krajem i širom okolinom. Čine je kolekcije knjiga, novina i časopisa, rukopisa, foto-građe. Za sada broji preko 1400 digitalnih objekata.

Naročita pažnja poklonjena je digitalizaciji štampe kao sveobuhvatnom i autentičanom izvoru informacija o ovom kraju – digitalizovani su brojevi lista Sandžak (1932-1935), Raška (1935-1936), Novi Sandžak (1937-1938), lista Polimlje / Glas Polimlja.

Kolekcija knjiga sadrži monografske publikacije iz svih oblasti i perioda vezanih za prijepoljski kraj i širi prostor, kao i publikacije autora šireg zavičajnog prostora.

U planu je njeno proširenje novim digitalnim objektima i formatima.

Loading...